sahabat ana!!

Saturday, October 8, 2011

Aku x Popular pon!

salam alaikum Petang gerimis.. rumah cik acha buat kenduri.. x kira tua muda, sumer hadir mengisi tembolok sendri.. Dan aku yg dlm perjalanan balek ke asrama stiss singgah sekejap.. nak gak isi perut! Aku makan ketupat tambah kari.. knape resipi tuh mcm pelik, jgn tnyer knape, ak sendri tengah pelik.. aku tengah makan masa aku tersedar ad sorang perempuan usha jê aku.. ok, fine die tak usha aku.. die usha,,,,, ABAH... haih.. pelik nih.. knape die usha Abah?

Dan kedua kali kejutan ter attack hati ini, abah pon mcm knal je beliau tuh.. dan in a second, pompuan tuh pon dengan selamba hidup die jê die ckp, “dahari yer..” haih.. betol plak uh.. die stalk abah sejak bile nih? Abah pon kate.. “ yer2.. isteri sameon kan?”.. dan ak bertambah pelik.. abah knal la die nih.. dan tanpa perlu korang terkjut, (buat ap pon korang nk terkejut?) mak cik td tuh ckp, “dulu main hoki yer? Main lawan skola Semarang.kan?”


“sumer saya main dulu..”.. ok, kenal dr skola.. pastot rse mcm lame die stalk abah.. haha.. slambe ak tudoh org uh.. dan, abah aktif la kan kt skola.. ak nk aktif? Harapan yg terkulai layu.. mak aku pon usha la mak cik tu tadi.. cewah, jeles ker? Mhaha, asal la aku nih? Mak cik t upon ckp.. “knal kt skola dlu.. kitorunk junior kan? So knal la kot.. die x knal kite tu biase ler..” abah dengan macho ckp “ saya jumpe die (menunjuk kearah ibu yg sedang tersenyum..) tak ingat yg lain2..”


Jadi conclusionnyer, ABAH AGAK POPULAR la dulu kt skolah kan?


Dan kisah td terjadi bile time skola org kite popular, da besar org jumpe kite balek.. terpikir plak.. ak besar nanti mcm mane la yer ? haha.. jap, aku popular ke ?

Tanda2 anda ni popular (kunonnyer) :

1- anda lalu di kawasan yg ramai org, ad antaranya menjerit “oi ! zip la seluar !


2- anda tidur dengan senang hati di kelas tanpa anda tahu, hari sudah pon maghrib dan anda keseorangan

3- anda dapat surat2 dr peminat yg bertulis perkataan seperti “anda dibuang sekolah ataupon yg seerti dengannyer.. (dan anda dapat banyak..)

4- anda x dapat cium hujung siku sendri..


5- anda rase ke mane saje anda pergi, org memerhatikan anda sambil berbisik2..


6- cikgu disiplin gemar memberi ceramah pada anda padahal anda x de pon buad salah


7- anda tngok cermin dan timbul rase Malu melihat org dalam cermin


8- ketika anda membuat presentation, bnyk reaksi dr penonton.. ad yg tenang hingga tertidur.. ad yg aktif sehingga bercakap nan kawan sebelah..


9- anda dtg ke sekolah dengan memakai baju yg bukan baju skola tapi x de org nampak anda..


10- nama termaktub dalam banyak buku2 latihan skolah anda sendri.


dan buat pengetahuan anda, x de satu pon yg kt atas nih terjadi kt aku.. jadi popular kah aku ini? Renung2kan dan selamat merenung!!


oh ye, cube teka berapa ramai yg baru saja mencium hujung siku sendri? haha.. hampir anda semua!

Akh Sufi ckp : ad 3 jenis org yg terkenal.. terkenal didunia, x dikenali di langit.. terkenal didunia dan akhirat.. x terkenal kt dunia, terkenal kat akhirat.. terkenallah kerana kebaikan .. jgn kotori nama sendri! ;) !

3 comments:

  1. haha tergelak aku time baca yg kau tulis mak kau jeles . ^^

    ReplyDelete
  2. haha.. sape x sayang laki oi...

    ReplyDelete